Förra året gjorde jag denna jordgubbsmoussetårta till efterrätt på midsommar & igår gjorde jag en repris, glömde dock fota både den & cupcakes jag bjöd på men här kommer receptet & pröva gör den, den är otroligt god =)
Ingredienser:
Botten
1 marnängbotten
Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
200g vit choklad
2 äggulor
jordgubbsmousse
300 gram jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
2½dl vispgrädde
Garnering
Jordgubbar
Gör så här
Lägg marängbotten i en form med avtagbara kanter
Vispa grädden till chokladmoussen & smält medans chokladen över vattenbad.
Vispa äggulorna i en stor bunke och vänd ner den smälta chokladen under omrörning. Vänd sedan när den vispade grädden & rör ihop. Bred sedan ut på marängbotten & ställ i frysen & låt stå i ca 40 min tills den stelnat
Mixa jordgubbarna & blötlägg gelaingbladen i kallt vatten ca 10 min.
Koka ihop socker med vattnet och ta bort från värmen, krama av gelatinbladen och lägg ner dem i sockervattnet. Låt svala
Blanda sedan ihop bärmos med gelatinvattnet.
Vispa grädden och blanda ihop med de andra.
Bred ut på den vita chokladmoussen & in i frysen för att stelna minst 4 timmar men kan gott & väl göra den kvällen innan man ska äta den också!
Ta fram tårtan & låt tina innan den ska äta...Garnera med färska jordgubbar & njut för den e goood =)
torsdag 30 juni 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar