måndag 13 juni 2011

Schwarzwaldstårta

Ingredienser

Bottnar

3 dl hasselnötter
4 dl florsocker
3 äggvitor

Fyllning och garnering

300 g blockchoklad
5 dl vispgrädde
1 dl vaniljkräm
kakao

Gör så här
Mal nötterna & blanda dem med florsockert. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda sedan ihop det med nöt/florsocker blandningen. Rita upp 3 rundlar på ca 18 cm på bakplåtspapper och bre ut smeten på dem...Grädda sedan i ca 15 min på 150grader & lossna sedan från bakplåtspapperet & låt svalna

Smält choklad och bre ut hälften av chokladen på ett bakplåtspapper & innan de stelnar helt så skär du det i fyrkanter

Vispa grädden tillsammans med lite vaniljsocker och blanda hälften av grädden med chokladen som blev kvar & vaniljkrämen...
Lägg sedan ihop bottnarna med ett lager med chokladgrädden & ett lager med bara grädde...
täck sedan med grädde & garnera med chokladen som du gjort i fyrkanter =)
Pudra över lite kakao

Inga kommentarer: