söndag 9 januari 2011

Frusen marängtårta

Jag älskar att göra efterrätter som går att förbereda ett tag innan så man slipper stå när man har gäster lr efter maten.... Hittade denna i en tidning just innan jul & den var god samt att man kan variera den en hel del...

Frusen marängtårta
2 bottnar maränger
3dl vaniljvisp
1dl grädde
Bananer
Choklad

Gör så här
Lägg en marängbotten i en fom med avtagbar kant
Vispa vaniljvisp hårt, vispa sedan grädden & blanda ihop dem. Hacka sedan chocklad & här kan man juh ta vilken choklad man vill samt skiva bananer, jag tog två st & lägg sedan på den andra marängen för att sedan stoppa in i kylskået i några timmar...Funkar prima att göra dagen innan oxå om man så vill & sedan så funkar de att frysa in resterna om de nu blir något över & äta senare, exakt som vi gör ikväll =)

3 kommentarer:

Sandra sa...

Har du hittat mjölkfria marängbottnar?

Nina sa...

Sandra: nepp de har ajg inte, bara mjölkfria vanliga maränger...THeodor han fick en egen variant då jag tog bara vanliga mjölkfria maränger o la i botten & sedan ungefär liknade som oss & så avslutade jag med vanliga maränger igen.. funkade bara prima 6 han blev nöjd =)

Anna sa...

Muuuums va det såg gott ut!! :)